Vi kan ta kort och har vänlig personal - ring 08-13 14 15

Sundbybergs Låssmed och Låsjour

har alltid öppet

Ring

08-13 14 15


Dag-Kväll-Natt

Med över 20 års erfarenhet

Sundbybergs låssmed utför låsbyten ring 08-13 14 15
Ett arbete skulle kunna vara är att göra ett låsbyte någonstans i Sundbyberg eller som man säger att byta lås och göra ett låsbyte eller låsbyten om det är flera lås. Låssmeden jobbar med installation och service av lås och säkerhetssystem. Kunder är privatpersoner och företag. Det är ett rörligt och serviceinriktat arbete som kräver datavana och kunskap om elektriska lås, larm och säkerhetslösningar. En låssmed bör vara serviceinriktad, noggrann och social för att passa in i yrket.


Låssmeder arbetar oftast i små företag där jourtjänstgöring förekommer. Yrket kan också kallas för låstekniker.


Vad vi kan leverera i hela Sundbyberg. Mest gör vi låsbyte i Sundbyberg.

En låssmed bygger och installerar nya låssystem efter kundens önskemål. Systemet kan bestå av ett antal mekaniska eller elektromekaniska låscylindrar eller helt elektroniskt styrda passager. I ett låssystem styrs olika behörigheter, vilket betyder att en nyckel eller passerkort enbart går till vissa valda dörrar eller till alla passager i fastigheten.


Att bygga ett låssystem är ett jobb där fingertoppskänsla är viktigt när man arbetar med små metallbitar, fjädrar och stift för att bygga upp låsens mekanik. Låssmeden arbetar oftast efter ett låsschema och en ritning. Datorprogram används för att ta fram information om låscylindrar och nycklar. När låssmeden har fått fram värdena monterar man ihop låscylinderns delar.


Låssmeder kan också arbeta med komplicerade elektromekaniska lås- och behörighetssystem. Det kan vara ett lås som öppnas med ett kort eller biometri – som kan vara ett fingeravtryck plus kod. Vid öppning registreras automatiskt vem som öppnat, vilken tid och vilka dörrar som öppnats. Systemet kan kopplas till belysning, luftkonditionering, inbrotts- och brandlarm eller hissar. Vi kan även öppna lås av mer avancerad modell

Vi har alla marknadens olika lås och kan därför göra alla låsbyten som skelle

kunna behövas, det går också mycket bra att göra ett låsbyte om det är det det gäller. Arbetet går också ut på att sköta underhåll och reparationer av gamla lås samt att göra låsöppningar både mekaniska och elektroniska. Under jour kan uppgiften vara att hjälpa utelåsta personer in i sina bostäder eller bilar. Det kan också handla om ett felande lås eller säkerhetssystem som måste lagas snabbt.


Inriktningar som Låssmed kan leverera låsöppning.

Låsen kan vara mer eller mindre avancerade. För att behärska den här typen av installationer behövs kunskap i elektronik och programering för att motsvara dagens höga behov. Vi kan byta lås Sundbyberg på dagtid och jourtid.

Öppna lås är en annan syssla om ofta utförs inom Sundbyberg.


● Passersystem

● Högsäkerhetslås Sundbyberg

● Inbrottslarm

● Kamerainstallationer

● Säkerhetssäljare/konsult


Låssmedsuppgifter som vi kan leverera växer alltmer ihop med yrket larm- och säkerhetstekniker , något som ställer krav på kunskap om elektronik och om de regler som styr larm- och säkerhetsteknikerns arbete.  Låssmeder gör larminstallationer, ibland hela kedjan från projektering till montering, driftsättning och dokumentation.


Säkerhetsrådgivare är en annan roll som låsmeden kan ha, till exempel när en kund vill installera ett nytt låssystem eller se över säkerheten. Säkerhetsrådgivaren har kunskap om inbrottsskydd, utrymning vid brand och vilka regler som gäller för tillgänglighetsanpassning.


Arbetsmiljö är viktig för oss speciellt i Solna.

Våra Låssmeder har ett rörligt jobb, körkort är  ett krav eftersom det blir mycket bilkörning till kunderna. Vid montering kan låssmeden behöva klättra på stegar och arbeta i olika arbetsställningar. Låsöppningar inom jour tid kan

förekomma. Grundläggande utbildning till låssmed ges inom gymnasieskolan. Skolverket eller utbildningsinfo.se har mer information om gymnasieutbildningar.

All vår personal har utbildats på lämpligt sätt för att säkerställa en mycket bra leverans som har hög kvalite.


Förutom gymnasieutbildning finns kvalificerad yrkesutbildning (KY) och lärlingsutbildning med möjlighet att göra gesäll och mästarprov. För mer information, läs på SLR se länken nedan till Sveriges Låssmedsmästares Riksförbund.


El-teknisk utbildning för svagström och datavana har våra tekniker som arbetar inom den

elektriska området.


Körkort är ofta ett krav för att kunna jobba som låsjour.

Kompetenser:

Serviceinriktad: Låssmed är ett serviceyrke och det är viktigt att ha förmåga att skapa kontakt med kunderna.

Finmotorik: Det är ett hantverksyrke som kräver noggrannhet. Man arbetar oftast med händerna och hanterar komplicerade system.

Rörlighet: Låssmeden har ett rörligt jobb. Vid montage förekommer obekväma arbetsställningar och arbete från stege.

Framtida lås:

Gör ingen prognos på detta yrke.

Att tänka på:

Låssmeden kan betraktas som en säkerhetsrisk vid installation på till exempel försvarsanläggningar och företag. Utdrag ur polisens belastningsregister förekommer därför vid anställning som alla anställda har genomgått.


Jobbet är ett hantverk och ställer krav på noggrannhet.


Servicekänsla är viktigt eftersom mycket kundkontakter förekommer.


Schemalagd jourtjänstgöring är vanligt.

Mer info

Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund, SLR har tagit fram en film om yrket, se filmen här.


Telefonnummer: 08 - 13 14 15

Email: info@stockholmslastjanst.se


KABA
ASSA


Copyright © 2015  Stockholms Låstjänst AB - Oxelbacken 2, 13831 Älta

Låsjour
Låssmed
Komplett låssats för entre
Skiftande installationer
Låsbyte
Låsbyten
Låsöppning
Sundbyberg
Låsleverantörer